user warning: Can't find record in 'cache_filter' query: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache_filter WHERE cid = '7:52e1a5470c66ac612e91d4d8b64ef651' in /home/firedup/public_html/includes/cache.inc on line 27.

Schoenen schoonmaken: zo doe je dat

timberland laars outlet

timberland laars outlet

[b][url=http://nl.utimberlandboots.com/]timberland laars outlet[/url][/b]
[b][url=http://www.utimberlandboots.com/nl/]timberland laars outlet[/url][/b]
timberland outlet

timberland outlet

timberland outlet


Schoenen schoonmaken: zo doe je dat
AMSTERDAM - 

timberland Onze schoenen hebben flink wat te verduren nu we zo fanatiek in beweging zijn! Over modderige paden met wandelschoenen, fietsschoenen en hardloopschoenen: hoe houd je die rakkers dan nog schoon? Schoonmaakexpert Zamarra Kok geeft tips.

Foto: stock.xchng johnnyberg
Leer: poetsen!

timberland outlet De beste manier om leren schoenen mooi te houden, is door ze regelmatig te wisselen een lekker vaak te poetsen. Schoenen hebben namelijk rust nodig om transpiratievocht kwijt te raken, en door het poetsen blijft het leer soepel en de schoenen op kleur. Wacht dus niet tot de neuzen al helemaal kaal zijn, en gebruik zeker niet te veel schoencrème, dat smeert het leer dicht waardoor het niet meer kan ademen.

timberland outlet Gebruik voor het poetsen een echte schoenpoetsborstel. Als je schoencrème aanbrengt met een doek verdwijnt een belangrijk deel van de crème in de doek. Bovendien krijg je veel sneller vieze vingers.

timberland schoenen outlet Zijn je leren schoenen nat geworden? Zet ze dan niet bij de verwarming om ze snel te laten drogen. Door het te snelle droogproces wordt het leer hard en kan barsten. Vul ze op met oude kranten, dat trekt het vocht uit de schoen.

Foto: Flickr.com Love maegan
Suède en nubuck: inspuiten

timberland laarzen Nubuck of suède schoenen met vlekken reddeloos verloren? Niet noodzakelijk. Houd de schoen boven de stoom van de waterkoker; dan gaan de haartjes van het suède openstaan en kun je de vlek met een speciale suèdeborstel of zachte tandenborstel voorzichtig wegpoetsen. Werkt dit niet voldoende, dan kun je de vlek voorzichtig met wasbenzine op een schone witte doek deppen. Spuit nubuck en suède regelmatig preventief in met vocht- en vuilafstotende spray. Zet vanaf nu maandelijks een herinnering in je agenda, dan kun je het niet vergeten.

timberland mode laarzen Ruiken je schoenen naar Franse kaas als je ze uittrekt? Dat komt door boterzuur, dat is een stofje dat achterblijft nadat transpiratievocht is opgedroogd. Je kunt de geur neutraliseren door een handvol soda in de schoenen te gooien en dit een nacht te laten staan. Daarna goed uitkloppen. Er zijn bij de schoenmaker trouwens ook ontgeurende schoenensprays te koop.

Foto: stock.xchng McStubs
Gympen: wassen

Je kunt gevlekte of stinkende gympen gewoon op dertig graden in de wasmachine wassen. Houd er wel rekening mee dat de ijzeren ringetjes om de vetergaten verkleuring kunnen veroorzaken. Om te voorkomen dat de gympen gaan bonken in de machine kun je ze in een speciale waszak voor schoenen stoppen (verkrijgbaar online) of er een paar oude handdoeken bij doen. Laat ze daarna rustig drogen in de vensterbank of stop ze op lage temperatuur in de wasdroger.

 

Foto: Eigen foto
Huishoudexpert Zamarra Kok geeft praktische vlekkentips en weet raad bij alle opruim- en huishoudproblemen. Ze schrijft sinds 2004 boeken, artikelen en blogs over opruimen en simpel huishouden. Ze is de bedenker van www.speedcleaning.nl , een energieke en slimme manier van schoonmaken. Haar motto is 'niet lullen maar poetsen'.

Stel jouw vraag

Heb jij een vraag voor Zamarra? Stel die dan via vrouwoproep@ en wie weet lees je antwoord binnenkort op VROUW.nl!

 
Gerelateerde artikelen
09-09: 
Schoonmaakadvies: Meer schoonmaaktips voor jouw studerende kinderen
02-09: 
Schoonmaakadvies: Vlekken in de lakens
27-08: 
De beste schoonmaaktips voor studenten
19-08: 
Tips voor het schoonmaken van de wasmachine
13-08: 
Roestvlekken uit je kleding krijgen: zo doe je dat
Reacties
timberland laars outlet

timberland laars outlet

 

 

Copyright 2005-2013, Fired Up!, LLC